ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βενιζέλου – Ρέππα πριν το υπουργικό

Συνάντηση Βενιζέλου – Ρέππα πριν το υπουργικό
Αντικείμενο το υπό κατάρτιση νέο μισθολόγιο...

Λίγο πριν την έναρξη του υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, οι υπουργοί Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, συναντώνται αυτή την ώρα στη Βουλή.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι το υπό κατάρτιση νέο μισθολόγιο στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ανοικτά παραμένουν τα εξής ζητήματα που θα επηρεάσουν και το ύψος των αμοιβών που θα διαμορφωθούν με το νέο μισθολόγιο:

  • Ποιο θα είναι το ποσοστό των υπό κατάργηση ειδικών επιδομάτων που θα ενσωματωθεί άμεσα στο βασικό μισθό. Γεγονός είναι πάντως ότι τυχόν άμεση ενσωμάτωση του συνόλου των υπό κατάργηση επιδομάτων στο βασικό μισθό θα εκτόξευε στα ύψη τις μισθολογικές δαπάνες.
  • Πώς και με ποια κριτήρια θα προσμετράται η απόδοση των υπαλλήλων με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης και πως θα διαφοροποιεί το μισθολογικό καθεστώς.
  • Τι ύψος θα έχει τελικά το επίδομα ευθύνης, το οποίο, από κοινού με το οικογενειακό και το επίδομα ειδικών συνθηκών, έχει αποφασιστεί να διατηρηθεί μετά την κατάργηση των επιδομάτων.
  • Ποια θα είναι η οικονομική επιβάρυνση, την οποία θα επιφέρει η ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό για τις συντάξεις. Η κυβέρνηση, με άλλα λόγια, θα αποδεχθεί αύξηση ορισμένων κατηγοριών συντάξεων που συνεπάγεται η αύξηση του βασικού μισθού ή θα εξαιρέσει αυτή τη διαδικασία από το νέο σύστημα αμοιβών;