ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επιχείρηση συναίνεσης κυβέρνησης – ΝΔ για την παιδεία

Νέα επιχείρηση συναίνεσης κυβέρνησης – ΝΔ για την παιδεία
Νέα προσπάθεια για συναίνεση στην παιδεία πραγματοποίησε η ΝΔ δια του εισηγητή της...

Νέα προσπάθεια για συναίνεση στην παιδεία πραγματοποίησε η ΝΔ δια του εισηγητή της κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο προτίθεται να τις ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.

Αναλυτικά, ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατέβασε τα σημεία διαφωνίας σε τρία από δώδεκα ζητώντας «πλήρη κατάργηση του ασύλου υιοθετώντας την τροπολογία που ήδη έχουμε καταθέσει».

«Στο νέο τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων θα είμαστε μαζί σας με την εξής προϋπόθεση: η ακαδημαϊκή κοινότητα να επιλέγει τον πρύτανη» και πρόσθεσε ότι « κανείς δεν θέλει τους φοιτητές να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία αυτό το αλισβερίσι προέκυψε με δικές σας πρωτοβουλίες.

Δεν μπορούμε όμως να την καταργήσουμε. Προτείνω, οι φοιτητές να συμμετέχουν συμβολικά στην εκλογή των πρυτάνεων με ποσοστό 5%».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και να αποδεχθεί την επιλογή πρυτάνεων από την ακαδημαϊκή κοινότητα με την προϋπόθεση όμως ότι το συμβούλιο θα καταρτίζει λίστα με τους υποψήφιους πρυτάνεις ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποδεχθεί την συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή των πρυτανικών αρχών.