ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα Θρησκευτικά στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης Ιερώνυμου – Γαβρόγλου

Τα Θρησκευτικά στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης Ιερώνυμου – Γαβρόγλου

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το τετ α τετ του Αρχιεπισκόπου με τον νέο υπουργό Παιδείας.

Το ψυχρό κλίμα που επικράτησε επί υπουργίας Φίλη φαίνεται πως έχει μείνει στο παρελθόν και κατά τη σημερινή συνάντηση τα χαμόγελα περίσσευαν.

«Είπαμε πολλά και καλά», τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο τον χαρακτηρισμό της πρώτης επίσημης συνάντησής τους, που κατά κοινή δήλωση διεξήχθη σε καλό κλίμα, παρουσία και του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή.

Ύστερα από τη διάρκειας μίας ώρας και δεκαπέντε λεπτών συζήτησή τους, δήλωσαν ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό, ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας και επιπλέον, ότι πέραν των απόψεων αντάλλαξαν και βιβλία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ότι θα υπάρξει διάλογος και συνεργασία, στο πλαίσιο της λειτουργίας και των ειδικών επιτροπών Πολιτείας - Εκκλησίας που έχουν συσταθεί με κοινή απόφαση.

Εξάλλου, το ζήτημα των θρησκευτικών αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης συνεδρίασης της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 23-24 Νοεμβρίου.

Στο αμέσως προσεχές μέλλον αναμένεται νέα συνάντηση του αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Παιδείας, αυτή τη φορά στο υπουργείο Παιδείας.

Σχετικές ειδήσεις