ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό φλερτ Μητσοτάκη με Βενιζέλο και Θεοδωράκη

Πολιτικό φλερτ Μητσοτάκη με Βενιζέλο και Θεοδωράκη

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί και ενδεχομένως προκαλέσει εσωτερικούς τριγμούς στη ΝΔ προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου με τίτλο «Το νησί που φεύγει».

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο πάνελ της παρουσίασης δίπλα στους Σταύρο Θεοδωράκη και Βαγγέλη Βενιζέλο και τα χαμόγελα περίσσευαν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα δεν δίστασε στην τοποθέτησή του να απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας στις δυνάμεις που, όπως είπε, στέκονται απέναντι στην «ανευθυνότητα της σημερινής κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας τον σχηματισμό του πάνελ της παρουσίασης – Σταύρος Θεοδωράκης (επικεφαλής Ποταμιού), Ευάγγελος Βενιζέλος (πρώην αντιπρόεδρος κυβέρνησης), Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας) - τόνισε πώς πρόκειται για ανθρώπους και προσωπικότητες που έχουν κοινές αξίες και πεποιθήσεις για την πορεία της χώρας με την στάση τους απέναντι στον λαϊκισμό.

«Είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που στέκονται απέναντι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής κυβέρνησης . Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων. Διότι ένα είναι βέβαιο: Το διακύβευμα υπερβαίνει τον καθένα από εμάς ατομικά και το ζητούμενο είναι να μη μας υπερβεί και συλλογικά» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα πως «Δεν θα έχουμε πολλές ακόμα ευκαιρίες υπέρβασης και ανάκαμψης. Η στιγμή μας θα έρθει σύντομα. Και, αυτήν τη φορά, είμαι βέβαιος ότι θα φανούμε αντάξιοι της στιγμής και της ιστορίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του έκανε λόγο για «Περισσότερη Ευρώπη και όχι υποχωρήσεις στα λαϊκιστικά παραληρήματα» ενώ κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πως «κατά καιρούς έχουν εκθρέψει το τέρας του λαϊκισμού» πριν το παραδώσουν γιγαντωμένο στην σημερινή κυβέρνηση. Έσπευσε όμως να εξαιρέσει τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι κάποια άτομα αντιστάθηκαν.

Την πεποίθηση του πως «ένα 4ο μνημόνιο είναι αναπόφευκτο» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην δική του τοποθέτηση, τονίζοντας με την σειρά του την ανάγκη καταπολέμησης του λαϊκισμού.

Σχετικές ειδήσεις