ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο αρχείο η υπόθεση Siemens

Στο αρχείο η υπόθεση Siemens
Ονομαστική ζητούν να γίνει η ψηφοφορία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens...

Ονομαστική ζητούν να γίνει η ψηφοφορία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens, 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή που έστειλαν προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Θανάση Οικονόμου.

Στην επιστολή ζητούν να μην ισχύσει επ’ ακριβώς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Βουδούρης, Σπύρος Βούγιας, Θανάσης Οικονόμου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μαρία Θεοχάρη, Γιάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Κατσούρας, Βασίλης Γιουματζίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Καρανίκας

Επιδίωξη των συγκεκριμένων βουλευτών, είναι να φανεί ποιοι συνάδελφοί τους του κυβερνώντος κόμματος είναι υπέρ της συνέχισης της έρευνας του σκανδάλου και ποιοι κατά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταψηφίσουν τη σχετική πρόταση, καθώς διαφωνούν με την παραπομπή του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, την ώρα που το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, ζητούσε περαιτέρω έρευνα, για 12 πρώην υπουργούς.

Πάντως το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής δεν αναμένεται να το κάνει δεκτό το κ. Πετσάλνικος.

Επίσης το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας, αναμένεται να βάλει στο αρχείο, τόσο το συγκεκριμένο σκάνδαλο, όσο και τη δέσμευση της κυβέρνησης περί δικαίου αισθήματος των πολιτών.