ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προαπαιτούμενα - Βουλή: Η «ώρα ΣΥΡΙΖΑ» λίγο έλειψε να... κάψει πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Προαπαιτούμενα - Βουλή: Η «ώρα ΣΥΡΙΖΑ» λίγο έλειψε να... κάψει πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Ειδήσεις | Βουλή: Σάλος προκλήθηκε σήμερα, Δευτέρα (28/11/2016) στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καθώς οι βουλευτές τουΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησαν να προσέλθουν κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης για το «νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», που εισήχθη με τη μορφή του επείγοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αργοπορία ανάγκασε την πρόεδρο της Επιτροπής, Χαρά Καφαντάρη να ζητήσει προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης, ώστε να προσέλθουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Η ίδια προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν αρκετό, ώστε να προκληθούν οργισμένες αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Οι τελευταίοι έσπευσαν να υπενθυμίσουν στην κ. Καφαντάρη ότι ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει με σαφήνεια πως οι ψηφοφορίες γίνεται με την καταμέτρηση των παρόντων.

Τελικώς, και ύστερα από διακοπή 45 λεπτών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν και η συζήτηση στην Επιτροπή επί του πολυνομοσχεδίου ξεκίνησε κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις