ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Να φύγει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας

Σαμαράς: Να φύγει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να βγούμε από το τέλμα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το τέλμα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκτιμώντας ότι πρέπει «να φύγει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας».

Μιλώντας στη «Βραδυνή» της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σωστά ζητεί εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ότι η Ν.Δ. είναι πανέτοιμη για τις κάλπες, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πιθανή η αυτοδυναμία για την Πειραιώς.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει λύση στο Κυπριακό και όχι να δημιουργήσουμε μόνοι μας χειρότερο πρόβλημα, ενώ αναφέρθηκε και στην έντονη κριτική που δέχεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, διευκρινίζοντας ότι: «Ο κ. Κοτζιάς είναι πολιτικός μου αντίπαλος, αλλά δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα. Στις συνομιλίες υπήρξε αδιέξοδο επειδή η Τουρκία έδειξε αδιάλλακτη στάση για άλλη μια φορά. Τελεία και παύλα. Όχι γιατί τους το… "χάλασε" τάχα ο κ. Κοτζιάς!»

Μεταξύ άλλων, είπε πως το 2014 η διαφορά κυβέρνησης δανειστών ήταν 0,5 δισ., ενώ τώρα είναι 13,5 δισ., επαναλαμβάνοντας ότι «βάλαμε την Ελλάδα σε ενάρετο κύκλο και ο κ. Τσίπρας την ξαναγύρισε σε φαύλο».