ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός ο Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας

Προκλητικός ο Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας
Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού για άλλη μια φορά προκαλούν τον ελληνικό λαό με τις δηλώσεις τους. Από ότι φαίνεται περίτρανα αδιαφορούν πλήρως για τα ιερά σύμβολα της χώρα μας και δηλώνουν με μεγάλη άνεση να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας. Ποίας σημαίας κύριοι; Έκείνης που κάτω από τα χρώματα της χιλιάδες Έλληνες θυσιάστηκαν προκειμένου σήμερα να ανεμίζει σε ελεύθερο ουρανό.

Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής». Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι ηΤουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.

Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.