ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά εξαγγέλλει από τη Νίσυρο ο Τσίπρας

Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά εξαγγέλλει από τη Νίσυρο ο Τσίπρας

Την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της αναθεώρησης, θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αυριανή του επίσκεψη στη Νίσυρο.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί εκτενέστερα στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση για τους κατοίκους των νησιών.

Όπως σημειώνουν μάλιστα οι ίδιες πηγές, η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.

Σημειώνεται τέλος, ότι βάσεις όσων έχουν γίνει γνωστά, τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η μετάβαση, δε, θα γίνει με ελικόπτερο, ενώ πληροφορίες ήθελαν να μεταβαίνει στη Νίσυρο και ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, η μητέρα του οποίου καταγόταν από το νησί.

Σχετικές ειδήσεις