ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλαούρας: Δεν είναι φασίστες όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

Μπαλαούρας: Δεν είναι φασίστες όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

Ειδήσεις | Μάκης Μπαλαούρας: Την εκτίμηση πως όσοι ψηφίζουν και υποστηρίζουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε ρατσιστές αλλά ούτε και φασίστες εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη (14/12/2016) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» και κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο κ. Μπαλαούρας είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσει λύσεις με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, νομίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι λύση για αυτόν».

Και πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι απλός κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό. Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μία λύση επιβίωσης».

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης του Μάκη Μπαλαούρα στον «Αθήνα 9,84»:

Δημοσιογράφος: Για τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου τι έχετε να πείτε; Μπορεί να βγει μία Χρυσή Αυγή, η οποία θα προσχωρήσει σιγά σιγά στη Δημοκρατία;

Μάκης Μπαλαούρας: Η Χρυσή Αυγή με μόρφωμα που είναι φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει στο δημοκρατικό τόξο. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, πιστεύω ότι αυτό που ήθελε να πει -κάτι που ζούμε και έτσι ερμηνεύονται και τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής- είναι ότι υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσει λύσεις με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, νομίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι λύση για αυτόν. Είναι απλός κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό. Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μία λύση επιβίωσης. Ουσιαστικά κάνω μία διαπίστωση ότι υπάρχει και κόσμος που έχει παρασυρθεί και δεν είναι στη λογική των φασιστών. Προσωπικά, κάτι που αποφεύγω να αναφερθώ, έχω σκοτωθεί στην επιτροπή της Βουλής με τους Χρυσαυγίτες και ιδιαίτερα με τον Κασιδιάρη. Δεν υπάρχει από τη δική μας πλευρά άποψη συγχώρεσης σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Μάκη Μπαλαούρα

Σχετικές ειδήσεις