ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Σόιμπλε: Οφείλετε να σέβεστε τον ελληνικό λαό

Τσίπρας σε Σόιμπλε: Οφείλετε να σέβεστε τον ελληνικό λαό

«Η Ελλάδα κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης κι αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως «ό,τι πράττουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας».

Ερωτηθείς, μετά από σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, αν κινδυνεύει το πρόγραμμα, με αφορμή και το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας να εξεταστεί κατά πόσο οι πρόσφατες παροχές είναι συμβατές με το πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό, που εδώ και επτά χρόνια κάνει πολύ μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης».

«Κρατάμε στις πλάτες μας την προσφυγική κρίση και έχουμε εφαρμόσει σκληρή πολιτική λιτότητας, πρέπει να υπάρξει ένας σεβασμός από όλους», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος πως «ό,τι πράτουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας», την οποία, όπως είπε, εμείς τηρούμε και πρέπει να τηρήσουν και οι εταίροι μας.

Σε νέα ερώτηση για το αίτημα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από τους πιο ακραίους εκ των δανειστών μας» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση.

Όπως είπε, «παράλογο είναι που την ίδια κασέτα την ακούμε σε επανάληψη από την αντιπολίτευση».

«Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση, είναι "ΔΝΤπολίτευση"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, επανέλαβε πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, καθώς και εντολή να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα.