ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Φτάνει πια με τα παιχνίδια στη Ναυτιλία

Πλακιωτάκης: Φτάνει πια με τα παιχνίδια στη Ναυτιλία
Να σταματήσει τους πειραματισμούς στον τομέα της Ναυτιλίας καλεί την κυβέρνηση...

Να σταματήσει τους πειραματισμούς στον τομέα της Ναυτιλίας καλεί την κυβέρνηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Μετά από δύο χρόνια συνεχόμενων πειραματισμών, είναι καιρός η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι το περιθώριο λανθασμένων και αποτυχημένων συνταγών έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να παραιτήθηκε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Η ακτοπλοΐα “βρίσκεται στο κόκκινο”, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των ναυτικών παραμένει στον αέρα, η λιμενική πολιτική υπάρχει μόνο στα χαρτιά, η εκπροσώπηση στους διεθνείς οργανισμούς είναι ανύπαρκτη, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής σημαίας ελαττώνεται, ενώ ο νόμος για το καμποτάζ απέτυχε.

Και η μόνη διέξοδος από αυτό το αλαλούμ είναι η άσκηση ρεαλιστικής πολιτικής. Η διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου που μόνο η επανίδρυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και η επανασύνδεσή του με το διοικητικό του βραχίονα, το Λιμενικό Σώμα, μπορεί να εξασφαλίσει. Ένα σχήμα δοκιμασμένο και αποδοτικό.

Φτάνει πια με τα “παιχνίδια”, σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας τομέα, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Η Εμπορική Ναυτιλία δεν είναι απλά ένας κλάδος της οικονομίας μας. Είναι εθνική υπόθεση».