ΠΟΛΙΤΙΚΗ

WSJ: Ο Τσίπρας εξετάζει πρόωρες εκλογές

WSJ: Ο Τσίπρας εξετάζει πρόωρες εκλογές

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «προβλέπει» δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Με βάση τα όσα αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, οι ελπίδες του Αλέξη Τσίπρα για ένα συμβιβασμό με τους δανειστές έχουν εξανεμιστεί και πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο των εκλογών.

Όπως σημειώνεται, αν τελικά υπάρξει προσφυγή στις κάλπες «αυτό θα σημαίνει και το τέλος των δύο ταραγμένων χρόνων διακυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδας».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Γερμανία «εξοργίστηκε» από την έγκριση των παροχών Τσίπρα προς τους συνταξιούχους, οι οποίες υπερψηφίστηκαν από την ελληνική βουλή.

Το άρθρο μάλιστα έχει τίτλο: «Η Ελλάδα το τραβάει με τα μέτρα» και κάνει λόγο για «πόλεμο λέξεων» μεταξύ της Ελλάδας, των Ευρωπαίων πιστωτών της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι ο Τσίπρας μετά την άτεγκτη στάση του Βερολίνου για την ελάφρυνση του χρέους καλείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα μόνο με «φραγγέλιο» και χωρίς καρότο.

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης και στο «πάγωμα» των ρυθμίσεων για την ελάφρυνση του χρέους από την Κομισιόν εξαιτίας των παροχών Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις