ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: Η κατάσταση με τον Τσίπρα είναι μη αναστρέψιμη

Κώστας Καραμανλής: Η κατάσταση με τον Τσίπρα είναι μη αναστρέψιμη

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα στον κόσμο , αλλά δεν θα καταφέρει. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ακόμα και αν τα δημοσιονομικά είναι καλύτερα, στον κόσμο δεν θα περάσει» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές ο ίδιος τονίζει πως, «δεν βλέπω σύντομα εκλογές, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο».

«Aργά ή γρήγορα, έστω και με καθυστέρηση, η αξιολόγηση θα κλείσει. Οι δανειστές δεν θα πιέσουν τον Τσίπρα πάρα πολύ και ο Τσίπρας δεν θα τραβήξει το σχοινί για εκλογές», σημειώνει ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος σε συνομιλητές του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταφέρει η Real News.

Ωστόσο σε επίμονες ερωτήσεις συνομιλητών του για τι θα συμβεί εάν οι δανειστές έχουν αποφασίσει να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα, απαντά: «Υπό αυτή την έννοια τα πάντα είναι ανοιχτά. Δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να πάει σε πρόωρες εκλογές αν του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό σε σχέση με το πακέτο των νέων μέτρων μετά το 2019» λέει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται προβληματισμένος σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι «ο Τσίπρας στερείται της εμπειρίας που απαιτείται, ώστε να διαχειριστεί όπως πρέπει τα εθνικά θέματα».

Μεταξύ άλλων εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός, σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017. «Ο Τσίπρας ήταν απογοητευτικός στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό», ενώ εκτίμησε ότι σε περίπτωση που στηθούν πρόωρες εκλογές, «είναι βέβαιο ότι η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσουν με διακριτή διαφορά»

Σχετικές ειδήσεις