ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μας «τρολάρει» η Αχτσιόγλου: Θέλουμε έντιμο συμβιβασμό, αλλά όχι «Μνημόνιο 4»

Μας «τρολάρει» η Αχτσιόγλου: Θέλουμε έντιμο συμβιβασμό, αλλά όχι «Μνημόνιο 4»

Ειδήσεις | Έφη Αχτσιόγλου: «Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, μέσω ενός έντιμου συμβιβασμού (και όχι μέσω τέταρτου μνημονίου), όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη βάση των αρχών που έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός». Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (19/12/2016) η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κ. Αχτσιόγλου επιχειρεί να πείσει τους πάντες ότι η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται και υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συζητά νομοθέτηση επιπλέον μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος ενώ έχει αποκλείσει τις πρόωρες εκλογές».

Η ίδια εκτιμά πως «η Ελλάδα έχει τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν και αυτή τη στιγμή είναι καθήκον των δανειστών της να τηρήσουν κι εκείνοι τις δεσμεύσεις τους».

Παρά το γεγονός ότι η ίδια αποφεύγει να αναφερθεί στο «τσεκούρωμα» του ΕΚΑΣ, επιμένει πως το «το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι μια έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και όχι επιστροφή των όσων εκείνοι έχουν χάσει στη διάρκεια της κρίσης».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό δίνουμε τη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας. Η θέση μας αυτή εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές και υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Για τον ίδιο λόγο αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, και ιδίως στην αύξηση του ορίου, που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ», αναφέρει η υπουργός Εργασίας και προσθέτει: «Τυχόν ικανοποίηση των απαιτήσεών τους δεν θα πετύχει τίποτα περισσότερο παρά να απορρυθμίσει περαιτέρω την ήδη απορρυθμισμένη αγορά εργασίας».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για την Έφη Αχτσιόγλου

Σχετικές ειδήσεις