ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες προετοιμασίες για τη συνάντηση Ερντογάν - Τσίπρα στις αρχές Ιανουαρίου

Κρίσιμες προετοιμασίες για τη συνάντηση Ερντογάν - Τσίπρα στις αρχές Ιανουαρίου

Ειδήσεις για Αλέξη Τσίπρα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, με φόντο τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και τη συνεχιζόμενη ένταση στο Αιγαίο, Αθήνα και Άγκυρα προετοιμάζουν το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν την πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο τις 12 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», θα υπάρξουν διαδοχικές επισκέψεις των γ.γ. του ελληνικού αλλά και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σε Αθήνα και Άγκυρα αντίστοιχα.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, την ερχόμενη εβδομάδα ο γ.γ. του ελληνικού ΥΠΕΞ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος θα βρίσκεται στην τουρκική πρωτεύουσα, ενώ αμέσως μετά θα έλθει στην Αθήνα και ο Τούρκος ομόλογός του, Ουμίν Γιαλτσίν.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενημερώνει σήμερα, Παρασκευή (23/12/2016) τους εκπροσώπους των κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα

Δείτε εδώ όλα όσα αφορούν στα εθνικά θέματα

Σχετικές ειδήσεις