ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με άδεια χέρια έφυγαν από το Μαξίμου οι εταίροι

Με άδεια χέρια έφυγαν από το Μαξίμου οι εταίροι
Τετράωρη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό είχαν οι κοινωνικοί εταίροι ενόψει της ΔΕΘ....

Με άδεια χέρια έφυγαν από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναμενόταν, οι κοινωνικοί εταίροι.

Κατά την τετράωρη σύσκεψη, που είχαν με τον πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, άκουσαν πως οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν βοηθούν στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής λύσης για τα πληττόμενα χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε, πως δεν μπορεί να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ ενώ αναγνώρισε πως είναι παραμένει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.

«Έχουμε τρία πράγματα να κάνουμε. Πρώτα απ' όλα, να αντιμετωπίσουμε - και το αντιμετωπίσαμε - το μεγάλο θέμα της απειλής της χρεοκοπίας, με τις όποιες δύσκολες αποφάσεις. Παράλληλα, όμως, πρέπει να υλοποιήσουμε και τις εσωτερικές διαρθρωτικές αλλαγές, για να μπορεί να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική και θα έλεγα, ακόμη περισσότερο, να μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος ανέφερε πως δεν υπάρχει ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης στο αίτημα εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών για μείωση του ΦΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης ζήτησε να σταματήσει η επίθεση στην μικρομεσαία επιχείρηση ενώ σχολιάζοντας τη συγχώνευση Alpha-Eurobank, έκανε λόγο για μια καλή συμφωνία, που αλλάζει την εικόνα της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η μόνη πολιτική που έχει για την αγροτική οικονομία είναι η διάλυση των συνεταιριστικών οργάνων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε, πως οι εργοδότες είναι οι μόνοι που δεν έχουν πληρώσει την κρίση και ζήτησε γενναία αναδιανομή του πλούτου.
Στη θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού για το 2011 αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδριανός, ο οποίος ζήτησε μείωση του ΦΠΑ στον εν λόγω τομέα.