ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό - Τζανακόπουλος: Εάν ο Ερντογάν δεν πάει Γενεύη, τότε όλα είναι ανοικτά

Κυπριακό - Τζανακόπουλος: Εάν ο Ερντογάν δεν πάει Γενεύη, τότε όλα είναι ανοικτά

Ειδήσεις | Κυπριακό: Το ενδεχόμενο να μην παραβρεθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πολυμερή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό σχολίασε σήμερα, Κυριακή (08/01/2016), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί πως από τη στάση της γείτονος θα εξαρτηθούν πολλά και από ελληνικής πλευράς.

«Η μη παρουσία Ερντογάν στη Διάσκεψη της Γενεύης αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84». Πρόσθεσε δε ότι «η Ελλάδα εργάζεται συνεχώς για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, για μία βιώσιμη λύση».

«Από τη δική μας μεριά έχουμε πει ότι η εκπροσώπηση της χώρας θα γίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά η μη παρουσία Ερντογάν αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα». Επιπροσθέτως, «ο κ. Ερντογάν παίζει έναν κομβικότατο πολιτικό ρόλο και εμείς με δεδομένο αυτό που άφησε να εννοηθεί η τουρκική πλευρά, θα εξετάσουμε τη θέση μας», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τη διαπραγμάτευση

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το πώς ο ίδιος βλέπει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Αθήνας – Θεσμών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «η ελληνική πλευρά έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και δεν υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ούτε ως προσχήματα για να καθυστερούμε το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης».

Υποστήριξε δε ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός στόχων και πρέπει οι εταίροι να υλοποιήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις».

Για το παιδί της Πόλας Ρούπα

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν στο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «το παιδί πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην οικογένειά του, στους συγγενείς του ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία. Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς. Πολύ- πολύ σύντομα θα έχουμε μια εξέλιξη θετική».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Κυπριακό

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα