ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση - βόμβα: Κατρακύλα δίχως τέλος για την κυβέρνηση - 14 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Δημοσκόπηση - βόμβα: Κατρακύλα δίχως τέλος για την κυβέρνηση - 14 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Ειδήσεις | Δημοσκόπηση: Καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίαςέναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στηνέα δημοσκόπηση τουΠανεπιστημίου Μακεδονίαςπου δόθηκε την Πέμπτη (19/01/2017) στη δημοσιότητα, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Στην πρόθεση ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 30,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%, δηλαδή μια διαφορά συνολικά 14 ποσοστιαίων μονάδων.

PROTHESI PSIFOU

Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτη δύναμη με ποσοστό 7,5%, ενώ ακολουθούν με ποσοστό 6,5% Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ αντίστοιχα.

Στο 2,5% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ σε αποσύνθεση μοιάζει το Ποτάμι, που καταγράφει μόλις 2%. Η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται ακόμη πιο χαμηλά στο 1%.

Στην παράσταση νίκης η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με διαφορά 59,5%, με το 71% των ερωτώμενων να πιστεύει ότι πρώτη θα αναδειχθεί η ΝΔ έναντι 11,5% του ΣΥΡΙΖΑ, 2,5% άλλο κόμμα και 15% δηλώνει δεν ξέρω δεν απαντώ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός σύμφωνα με το 33,5% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 20% ο Αλέξης Τσίπρας, 44% κανένας και 2,5% λένε Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ.

PARASTASI NIKHS

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τo 88% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, 8% εκτιμά ότι κινούνται προς τη σωστή και 4% δηλώνει ότι δεν ξέρει/δεν απαντά. Μάλιστα, από τον Ιανουάριο το ποσοστό των δυσαρεστημένων τείνει να είναι σταθερά αυξανόμενο.

Στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα κυβερνητικές επιδόσεις το 86,5% των συμμετεχόντων στη σφυγμομέτρηση απαντούν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, 6% λένε πως είναι ικανοποιημένοι και 7,5% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις δημοσκοπήσεις

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων