ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ.Χαρακόπουλος: Λόγια του αέρα τα περί αξιοκρατίας

Μ.Χαρακόπουλος: Λόγια του αέρα τα περί αξιοκρατίας
«Θα συμφωνήσουμε με τον κ. Καστανίδη ότι «αυτές οι οργανώσεις (ΜΚΟ) είναι για άλλη δουλειά. Δεν είναι για να κάνουν προσλήψεις»....

«Θα συμφωνήσουμε με τον κ. Καστανίδη ότι «αυτές οι οργανώσεις (ΜΚΟ) είναι για άλλη δουλειά. Δεν είναι για να κάνουν προσλήψεις.

Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση στην οποία και ο ίδιος συμμετέχει, παρά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων, δεν έχει ακόμη αποδεχθεί την εξαίρεση των ΜΚΟ από τη διάτρητη διαδικασία επιλογής των συμβασιούχων και την ανάθεση των προσλήψεων, αποκλειστικά και μόνο στο ΑΣΕΠ, όπως αξιώνουν, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος», σημειώνει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, επανερχόμενος στο θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και υπογραμμίζοντας πως μετά τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ και ο υπουργός Εσωτερικών ουσιαστικά «αδειάζει» τον υπουργό Εργασίας για τον αμαρτωλό, όπως τον χαρακτηρίζει, μηχανισμό προσλήψεων που έστησε μέσω ΜΚΟ.

Ο κ. Χαρακόπουλος, σημειώνει πως για μία ακόμη φορά, τα περί διαφάνειας και αξιοκρατίας της κυβέρνησης αποδεικνύονται λόγια του αέρα, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συλλαμβάνεται ψευδόμενη, αφού στις 29 Ιουλίου, το υπουργείο Εργασίας ισχυρίζονταν ότι «το ΑΣΕΠ ανέλαβε την εποπτεία και τον έλεγχο για τις συγκεκριμένες προσλήψεις».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει ακόμη λόγο για «βαρύτατα εκτεθειμένη» κυβέρνηση και επαναλαμβάνει τη θέση της ΝΔ για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αφού όπως λέει, κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τον πόνο των ανέργων, ο αριθμός των οποίων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ».