ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνική Συνδιάσκεψη με «άρωμα» εκλογών

Εθνική  Συνδιάσκεψη με «άρωμα» εκλογών
Άρωμα εκλογών μύρισε μια ημέρα πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση της Τρόικα από τη χώρα μας....

Άρωμα εκλογών μύρισε μια ημέρα πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση της Τρόικας από τη χώρα μας και την απόφασή της να επιστρέψει μετά από δέκα ημέρες.

Αν και η είδηση αυτή έφερε έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση, όμως στην πράξη, πέρα από τις όποιες εξελίξεις, κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν πως πρόκειται για κερδισμένο χρόνο, αφού ο πρωθυπουργός δεν θα μπει στη βάσανο των ερωτήσεων για νέα μέτρα, που ενδεχομένως θα συνέβαινε στη ΔΕΘ, αν η Τρόικα παρέμενε.

Ωστόσο το γεγονός αυτό αναμένεται να βαρύνει το κλίμα στη Συνδιάσκεψη.

Οι διάφορες «φυλές» του ΠΑΣΟΚ περιμένουν στη γωνία τoν πρωθυπουργό και γι’ αυτό από αρχές καλοκαιριού κιόλας αποφασίστηκε να είναι μόνο μία ημέρα, αν και αρχικά συζητιόταν για περισσότερες.

Οι λεγόμενοι «προεδρικοί» συμμετέχοντες αναμένεται να δραματοποιήσουν την κατάσταση και να κινηθούν στη λογική «κάνουμε ότι μπορούμε».

Οι «Βενιζελικοί», ο οποίοι είναι σαφώς λιγότεροι από το 2007 ετοιμάζονται να ασκήσουν πολιτική κριτική, αποφεύγοντας την ουσία της οικονομικής κατάστασης.

Ενδιαφέρον έχει τι στάση θα κρατήσουν οι απογοητευμένοι «παπανδρεϊκοί», οι οποίοι έχουν αποκοπεί από το σύστημα Παπανδρέου, αλλά δεν τους περνάει καν από το μυαλό να περάσουν στην επιρροή Βενιζέλου.

Πολλοί θα είναι οι συμμετέχοντες που έχουν από τώρα πάρει θέση δίπλα σε διάφορους δελφίνους, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τέλος ξεχωριστή θέση θα έχουν και οι «παλαιοπαπανδρεϊκοί» οι οποίοι στέκονται απέναντι από την ομάδα του Γιώργου που έχει αναλάβει τα ηνία του κόμματος.