ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζουράρις: Τα ιδιωτικά σχολεία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα

Ζουράρις: Τα ιδιωτικά σχολεία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα

Τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει και αυτά να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα, ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο ραδιόφωνο «NORTH98».

«Θα προτείνω στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας.

Ο ίδιος στη συνέχεια σημείωσε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία.

«Το σχέδιο του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης», τόνισε.

Η χρηματοδότηση είπε ακόμη σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι από χρήματα του κράτους και τις επιδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είναι για τους πρόσφυγες.

Όσοι μάλιστα από τους ιδιοκτήτες σχολείων φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα θα μπορούσαν ένα από τα κίνητρα να ήταν και η χαμηλότερη φορολογία.

Σχετικές ειδήσεις