Παπαδημητρίου στον Economist: Δεν μπορούν να ψηφιστούν μέτρα για μετά από δυο χρόνια

newsbomb

Παπαδημητρίου στον Economist: Δεν μπορούν να ψηφιστούν μέτρα για μετά από δυο χρόνια

«Δεν μπορούν να ψηφιστούν μέτρα που αφορούν περίοδο μετά από δυο χρόνια τα οποία, μάλιστα, βασίζονται σε εκτιμήσεις του Δ.Ν.Τ, ειδικά όταν το ταμείο στις προβλέψεις του αποδείχτηκε εντελώς λάθος» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναφερόμενος στην αξιολόγηση, στο πλαίσιο διαλόγου που αναπτύχθηκε στην εκδήλωση "The World in 2017 Gala Dinner" του περιοδικού Economist.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο νέος υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ είναι ο ίδιος επενδυτής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό το θέμα του Ελληνικού έχει «κολλήσει» σε θέματα δασολογίου. Αλλά, όπως είπε, είναι αισιόδοξος για την προώθηση του σχεδίου. Μάλιστα σημείωσε ότι θα έχει συναντήσεις, γι΄αυτό το θέμα με υψηλόβαθμα στελέχη της Lamda.

Στην ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στην Αμερική τόνισε ότι κάποιες πτυχές της πολιτικής Τραμπ μπορεί να αποδειχτούν θετικές όπως η επένδυση σε δημόσια έργα ή η αύξηση των ημερομισθίων με τη στήριξη της εργασίας ενώ η ενδεχόμενη αύξηση των μισθών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση εισαγωγών από όπου μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved