ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Οικονόμου: Η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει 0,5 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο

Βασίλης Οικονόμου: Η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει 0,5 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο

Για δημιουργική λογιστική στο ζήτημα της κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών, κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Οικονόμου προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών και την οποία συνυπογράφουν άλλοι είκοσι βουλευτές της ΝΔ, αναφέρει:

«Συνεχώς επαναλαμβάνετε ότι για πρώτη φορά οι ανασφάλιστοι απόκτησαν υγειονομική και φαρμακευτική κάλυψη από την κυβέρνησή σας. Βέβαια, επιμελώς, ξεχνάτε ότι σας "πρόλαβαν" δύο υπουργικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα το 2013-2014. Μελετώντας όμως τον τρόπο κατανομής των πιστώσεων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017, του υπουργείου Υγείας, σε επιμέρους κωδικούς εξόδων (2323 ΚΑΕ), με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στον κωδικό που αφορά την επιχορήγηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης των οικονομικά αδυνάτων (δηλαδή των ανασφαλίστων), είδαμε ότι αντιστοιχεί το ποσό του 1.000.000,00 ευρώ! Αυτή η "πλούσια" και κοινωνικά ευαίσθητη επιχορήγηση αντιστοιχεί σε περίπου 2.000.000 ανασφάλιστους, δηλαδή κάνετε κοινωνική πολιτική δίνοντας το εξευτελιστικό ποσό του 0,5 ευρώ για τον κάθε ανασφάλιστο συμπολίτη μας!»

Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τους δύο υπουργούς:

1) Αν αυτό δεν είναι μια τεράστια πολιτική απάτη και μια τεράστια κοροϊδία προς τους χιλιάδες ανασφάλιστους, τι σκοπεύετε να κάνετε έτσι ώστε να στηρίξετε πραγματικά τους ανασφάλιστους μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας και εφόσον σταματήσετε πρώτα, βέβαια, να κομπορρημονείτε περί κοινωνικής πολιτικής;

2) Αν δεν είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής (άρα υπάρχουν πλασματικά στοιχεία προϋπολογισμού υγείας) δώστε μας το πραγματικό κόστος περίθαλψης των ανασφάλιστων και από ποιους κωδικούς το εξασφαλίζετε;

Σχετικές ειδήσεις