ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: Πολιτική συναίνεση για να μην δεσμευτεί η Ελλάδα με νέα μέτρα

Ξυδάκης: Πολιτική συναίνεση για να μην δεσμευτεί η Ελλάδα με νέα μέτρα

Για «συναίνεση» από πλευράς αντιπολίτευσης όπως συνέβη και το καλοκαίρι του 2015, ώστε «να μην δεσμευτεί η Ελλάδα με νέα μέτρα» και να επωμιστεί το βάρος της κρίσης όλο το πολιτικό σύστημα», μίλησε την Δευτέρα (30/1) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι «βλέπουμε ξανά το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο επί επτά χρόνια ... Ροκανίζεται εντέχνως ο χρόνος -πάντα από τους πιστωτές- και φτάνουμε σε ένα σημείο ασφυξίας», είπε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Με αυτή την πικρή εμπειρία ως λαός και πολιτικό σύστημα θα πρέπει να δούμε μία άλλη προσέγγιση ... είχαμε μία άλλη προσέγγιση το Καλοκαίρι του 2015, όταν το πρόγραμμα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε πέραν της συμπολίτευσης από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», θύμισε, κατά συνέπεια «αυτοί που λένε "υπογράψτε να κλείσουμε" εμπράκτως να δείξουν πώς το εννοούν ... η ρητορική του "ψηφίστε εσείς, ματώστε όλοι μαζί με τον ελληνικό λαό και εμείς θα είμαστε εδώ να παρατηρούμε" έχει τελειώσει».

Ο Νίκος Ξυδάκης εκτίμησε ότι υπάρχει «πολύ ισχυρό ενδεχόμενο» να αναζητηθεί μία ενισχυμένη πλειοψηφία και σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μένει κανείς άφθαρτος κάνοντας μία εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση.

Να μην καταπιεί ο Σόιμπλε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα

Σε ερώτηση εάν αποτυχία συγκέντρωσης 180 ψήφων θα σημάνει εκλογές, ο κ. Ξυδάκης είπε «ας γίνει αυτό και θα βλέπουμε. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε μία τεράστια ευθύνη το Καλοκαίρι του 2015, πήγε σε εκλογές, πήρε εντολή, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα πάρα πολύ δύσκολο».

Τώρα, «φτάνει ξανά σε ένα κομβικό σημείο, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος και έχει υποστεί το ανάλογο πολιτικό κόστος ... δεν είναι όμως ο εντολοδόχος των δανειστών που τα κάνει όλα, πρέπει να δούμε όλοι τι κάνουμε».

Θα πρέπει να υπάρξει μία συνεννόηση αντίστοιχη του Κυπριακού, όπου υπήρξε συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, «διαφορετικά ο Σόιμπλε θα καταπιεί ολόκληρο το κοινοβουλευτικό σύστημα στην Ελλάδα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις