ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειάζει» τον Ξυδάκη ο Βούτσης: Ποτέ δεν φλέρταρε η κυβέρνηση με τη δραχμή

«Αδειάζει» τον Ξυδάκη ο Βούτσης: Ποτέ δεν φλέρταρε η κυβέρνηση με τη δραχμή

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο κ, Βούτσης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για επιστροφή στη δραχμή» και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν φλέρταρε με τη δραχμή».

«Ο Νίκος (σσ Ξυδάκης) διαλογίζεται ως το γενικό ζήτημα τη διακινδύνευση γύρω από το ευρώ στη βάση μεγάλων ανακατατάξεων όχι ενόψει αδιεξόδων», σημείωσε.

«Εφόσον θα υπάρχει ευρώ και ΟΝΕ, δεν υπάρχει ζήτημα είτε μονομερούς αποχώρησης της χώρας είτε να πάμε σε εθνικό νόμισμα», είπε επίσης.

Όπως τόνισε, έχουν ενεργοποιηθεί δυνάμεις διεθνώς που θεωρούν ότι το ενιαίο νόμισμα είναι θνησιγενές.

«Ούτε κατά διάνοια δεν θα ψηφίσει η Βουλή τέτοια μέτρα που ζητά το ΔΝΤ ούτε θα φέρει τέτοια η κυβέρνηση» είπε ο κ. Βούτσης και έκανε λόγο για βρώμικο πόλεμο που γίνεται σε βάρος της χώρας.

Ερωτηθείς εάν θα γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα εάν επιμείνουν στα ακραία μέτρα οι δανειστές ήταν αρνητικός.

«Δεν υπάρχουν αυτά ούτε στις σκέψεις ούτε στο στρατήγημα της κυβέρνησης» είπε και επανέλαβε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εμφανιζόμασταν ως χομπίστες των εκλογών, εκτός εάν υπάρχουν απελπιστικά αδιέξοδα.

Έκανε λόγο για απόπειρα στραγγαλισμού της χώρας ενώ τόνισε ότι θα ήταν αρνητική εξέλιξη -καθώς θα καθυστερήσει η ένταξη στο QE- τυχόν μη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Εκτίμησε πως υπάρχει σχέδιο για ευρωζώνη πολλών ταχυτήτων, όπου στα Βαλκάνια θα υπάρχει μια ιδιαίτερη ταχύτητα με χαμηλούς μισθούς και συντάξεις στην οποία θέλουν να εντάξουν και την Ελλάδα.

Τόνισε πως ουδέποτε υπήρξε σχέδιο Β, όπως υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ εκτίμησε ότι πλέον έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα κλείσει η διαπραγμάτευση θεωρώντας πως οι δανειστές θα τηρήσουν τα υπεσχημένα.

Σχετικές ειδήσεις