ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Ξυδάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπροσωπεί την παρασιτική ελίτ

Βουλή - Ξυδάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπροσωπεί την παρασιτική ελίτ

Με τα λόγια του ιστορικού Σπύρου Ασδραχά, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, την αναφορά που έκανε στο πρόσωπο του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.

«Για να καταλάβετε την αγωνία της κοινωνικής, της ιστορικής αριστεράς αυτά τα δύσκολα χρόνια της ιστορικής δοκιμασίας, θα σας πω μια κουβέντα. Είναι μια κουβέντα του σπουδαιότερου εν ζωή Έλληνα ιστορικού. Του Σπύρου Ασδραχά, που λέει ότι είμαστε ένας ιστορικός λαός. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ευθύνη ενώπιον της μνήμης, σημαίνει ευθύνη ενώπιον του μέλλοντος. Αυτή την αγωνία έχουμε. Λέει ο Σπύρος Ασδραχάς ότι ο πολίτης ενός ιστορικού λαού έχει την αγωνία του μέλλοντος διότι γνωρίζει ότι θα ζούμε και μετά το θάνατό μας. Εδώ μιλούμε, στοχαζόμαστε για τις μελλοντικές γενεές όχι από τη λύσσα μας ποιος θα είναι επόμενος νομάρχης στην αποικία χρέους που θα λέγεται Ελλάδα», είπε ο Νίκος Ξυδάκης και προέτρεψε τον πρόεδρο της ΝΔ να μελετήσει την έκθεση του Πωλ Πόρτερ, του απεσταλμένου του αμερικανού προέδρου το 1947 για την παρασιτική ελίτ, την οποία «φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει στις μέρες μας».

Ο Νίκος Ξυδάκης προέτρεψε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μάθει τι είναι προπαγάνδα ή τι είναι γελοία προπαγάνδα ξεκινώντας από την ταινία «Η ζωή του Μπράιαν».

Ρoή Ειδήσεων