ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοκρατική Συμπαράταξη για μπλοκάκια: Η Κυβέρνηση να δώσει λύση στο αλαλούμ που δημιούργησε

Δημοκρατική Συμπαράταξη για μπλοκάκια: Η Κυβέρνηση να δώσει λύση στο αλαλούμ που δημιούργησε

Ειδήσεις | Μπλοκάκια: «Οι απασχολούμενοι με μπλοκάκια πλήττονται βάναυσα όχι μόνο από τον νόμο Κατρούγκαλου και τις μετέπειτα ακατανόητες και προβληματικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω της αρμόδιας τομεάρχη, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

«Η δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί σε παύση της δραστηριότητάς τους. Η γραφειοκρατική διαδικασία για όσους απασχολούνται σε παραπάνω από έναν εργοδότες, αποτελεί αντικίνητρο ασφάλισης και οδηγεί σε απολύσεις. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη ανεργία, μαύρη εργασία και βέβαια, απώλεια πόρων για το δημόσιο. Έτσι όπως τα κατάφερε η ανίκανη αυτή Κυβέρνηση χάνουν όλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με μπλοκάκια, οι επιχειρηματικές και το δημόσιο!», υπογράμμισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Αντί να σοβαρευτούν και πάλι προτείνουν πρόχειρα μεταβατικά μπαλώματα: μείωση των εισφορών στο 10% για δύο μήνες εξήγγειλε σήμερα από ραδιοφώνου ο αρμόδιος Υφυπουργός. Αυτά δεν είναι λύσεις σε μια κατάσταση όπου κάνεις ασφαλισμένος δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει αύριο!».

«Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να συγκροτήσει ομάδα εργασίας με τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων ώστε να δώσει συνολική λύση στο αλαλούμ που η ίδια δημιούργησε», κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις