ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ διαδηλώσεων «βλέπουν» οι Financial Times

Μπαράζ διαδηλώσεων «βλέπουν» οι Financial Times
Τις ανησυχίες μελών της ελληνικής κυβέρνησης για κορύφωση της λαϊκής δυσαρέσκειας με διαδηλώσεις στη ΔΕΘ επικαλούνται οι F.T...

Τις ανησυχίες μελών της ελληνικής κυβέρνησης για κορύφωση της λαϊκής δυσαρέσκειας με διαδηλώσεις στη ΔΕΘ επικαλείται σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα, επισημαίνει στο άρθρο της το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν νέες διαδηλώσεις στην Αθήνα αντίστοιχης έντασης με εκείνες του Ιουλίου λόγω της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ακόμη και αν η ελληνική κυβέρνηση αποφύγει την λήψη νέων μέτρων λιτότητας για φέτος, θα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να χορηγηθεί στην Ελλάδα το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα να μειώσει 150.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο μέχρι το 2014 κυρίως με συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων, αλλά όπως και με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, και στον συγκεκριμένο τομέα καταγράφονται καθυστερήσεις.

Οι Financial Times εκτιμούν πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγ. Βενιζέλος θα βρεθεί στο στόχαστρο στην προσπάθειά του να κατευνάσει τις αντιδράσεις για νέα μέτρα, αλλά και να καταρτίσει ένα αξιόπιστο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2012.

Τέλος, αναφέρει πως μέσα στο κλίμα αυτό η Ελλάδα πρέπει να αντλήσει 1 δισ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια στη δημοπρασίας της Τρίτη, την οποία χαρακτηρίζει ως «τεστ αντοχής» για τις ελληνικές τράπεζες.