ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΟΝΝΕΔ πάει Θεσσαλονίκη

Η ΟΝΝΕΔ πάει Θεσσαλονίκη
Τη στήριξη της γαλάζιας νεολαίας στον Αντώνη Σαμαρά επανέλαβε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος...

Τη στήριξη της γαλάζιας νεολαίας στον Αντώνη Σαμαρά και στην επερχόμενη ΔΕΘ, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μετά το πλήθος των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν την υπερψήφιση του νόμου- πλαίσιο για την Τριτοβάθμια από τη ΝΔ.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε: «Οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με την ΟΝΝΕΔ δεν είναι σχέσεις επικοινωνίας αλλά ουσίας. Και επειδή κάποιοι δυσαρεστήθηκαν ότι 1,5 χρόνο ο Α. Σαμαράς με την ΟΝΝΕΔ είναι τόσο κοντά, και μας στηρίζει σε όλες μας τις δράσεις και εμείς κάνουμε τα πάντα ώστε να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της χώρας, επένδυσαν αυτή την περίοδο στο να διαταράξουν αυτές τις σχέσεις. Σας επαναλαμβάνω έχουμε σχέσεις ουσίας, δεν έχουμε σχέσεις επικοινωνίας και αυτές οι σχέσεις δεν πρόκειται να διαταραχθούν» ξεκαθάρισε, βάζοντας οριστικό τέλος στα σενάρια περί «σύρραξης».

«Σεβαστή η απόφαση του Προέδρου. Δικό μας δικαίωμα να αγωνιστούμε για όσα δε συμφωνούμε»

Ο ΟΝΝΕΔίτης πρόεδρος σημείωσε πάντως, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου πως «η ΝΔ απευθύνεται σε ένα άλλο κοινό και η ΟΝΝΕΔ απευθύνεται σε ένα άλλο κοινό, από κει και πέρα ήταν μια απόφαση του Πρόεδρου της ΝΔ, η οποία ήταν απολύτως σεβαστή να ψηφιστεί επί της αρχής ένας νόμος και από κει και πέρα είναι και δικό μας δικαίωμα να αγωνιστούμε για αυτά τα οποία δεν συμφωνούμε και για αυτά τα οποία διαφωνούμε, ώστε να πείσουμε για την αλλαγή τους». Πρόσθεσε μάλιστα πως την ΟΝΝΕΔ δεν την ενδιαφέρει η εκπροσώπηση των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές.

«Δεν μας ενδιέφερε ποτέ, δεν ήταν ποτέ βασική μας προτεραιότητα. Και μας δεν μας αγγίζει αυτή η λογική, η λογική του5% και του 10%, αυτές τις λογικές τις κάνουν στα μπακάλικα δεν υπάρχουν σε μας. Το θέμα δεν είναι ποσοτικό, το θέμα είναι ποιοτικό», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το θέμα αυτό το έθεσε στη Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος

Για το «τέλος της γενιάς του Πολυτεχνείου»

«Η ανακοίνωση έλεγε ακριβώς και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι γνήσιοι εκπρόσωποι της γενιάς του πολυτεχνείου σε όλη την κοινή γνώμη είναι όλοι αυτοί, όλα αυτά τα μέλη του ΠΑΣΟΚ τα οποία μέσα από κυβερνητικές θέσεις πλούτισαν, έκαναν ένα σωρό σκάνδαλα στην Ελλάδα. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν πάντως εκπρόσωπο της γενιάς του πολυτεχνείου που να ανήκει στη ΝΔ και να πέρασε από μια κυβερνητική θέση. Κανένας εκπρόσωπος της γενιάς του πολυτεχνείου που ανήκει στη ΝΔ δεν έχει περάσει από κυβερνητική θέση και ο οποίος επωφελήθηκε και εξαργύρωσε όλο αυτό τον αγώνα, για προσωπικά του οφέλη. Οπότε μην μπαίνουμε σε μια τέτοια λογική για να δημιουργήσουμε εσωτερικά θέματα», σημείωσε το νεαρό στέλεχος, διαχωρίζοντας τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δείχνοντας απευθείας την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.