ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις

Μητσοτάκης: Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις

Το βιομηχανικό πάρκο Σχιστού επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης (09/02/2017) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του και τις επαφές του σε περιοχές του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που, όπως του επεσήμαναν, έχουν να κάνουν με την έλλειψη ενός σταθερού φορολογικού και νομικού πλαισίου.

Οι επιχειρηματίες τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσουν ξανά τα ναυπηγεία στην περιοχή με στόχο να επαναπατρίσουν τα 14 δισ. δολάρια που έφερνε η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη χώρα και τώρα μεταφέρονται αλλού.

Μιλώντας με τους επιχειρηματίες, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε πως η αγορά της ναυτιλίας είναι παγκόσμια ανταγωνιστική, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναδείξει.

Όπως είπε, θα πρέπει η χώρα να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική σε έναν τέτοιο κλάδο και στάθηκε ιδιαίτερα στην Cosco καθώς, όπως δήλωσε, είναι ευκαιρία να αποκτήσει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική όλος ο κλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νέες επενδύσεις, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις. Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν ας μιλήσουμε για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του, επισκεπτόμενος την κεντρική αγορά του Κορυδαλλού όπου και έχει επαφές με κατοίκους και επιχειρηματίες.