ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ποιους λόγους έγινε το ταξίδι Τσίπρα στην Ουκρανία

Για ποιους λόγους έγινε το ταξίδι Τσίπρα στην Ουκρανία

Για την Αθήνα αναχώρησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού προηγουμένως συζήτησε με μέλη της ελληνικής κοινότητας, σε μια συγκινητική συνάντηση.

Κάνοντας τον απολογισμό της διήμερης επίσημης επίσκεψης στο Κίεβο, εκτιμάται ότι για δύο λόγους τουλάχιστον, ήταν απαραίτητο το ταξίδι αυτό.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με αυτή καθαυτή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το ελληνικό στοιχείο, το οποίο περνά δύσκολα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω της έντασης που επικρατεί.

Οι Έλληνες αυτοί έχουν ακουμπήσει την ελπίδα τους στην Ελλάδα, γιατί είναι η πατρίδα τους αλλά και λόγω της ιδιότητάς της ως μέλους της ΕΕ, έχουν δε αιτήματα, όπως για παράδειγμα την αποστολή ασθενοφόρων. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη κινητοποιηθεί και έχει αποστείλει και αποστέλλει ανθρωπιστική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο εκτιμάται ότι ήταν αναγκαίο το ταξίδι αυτό, είναι ότι σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη διακυβεύεται για την επόμενη περίοδο η προοπτική επαναπροσδιορισμού των σχέσεων της ΕΕ, και της Δύσης ευρύτερα, με τη Ρωσία, εφόσον με άλλα λόγια επιλυθεί το ουκρανικό. Αυτονόητο είναι ότι μέσα από τις ευρω-ρωσικές σχέσεις επηρεάζονται και οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

Σχετικές ειδήσεις