ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν τα πολυτελή αυτοκίνητα για τους βουλευτές

Παρελθόν τα πολυτελή αυτοκίνητα για τους βουλευτές
Από τις λιμουζίνες και τα lexus στα ταπεινά Ι.Χ. των 1.400 κυβικών...

Με απλά Ι.Χ. θα μετακινούνται πλέον οι έλληνες βουλευτές, μετά την απόφαση του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του για ριζικές περικοπές στα προκλητικά βουλευτικά προνόμια.

Λιμουζίνες και Lexus τέλος λοιπόν και στο εξής οι βουλευτές Αθήνας, Πειραιά, οι ευρωβουλευτές καθώς και αυτοί που εκλέχθηκαν από τα ψηφοδέλτια επικρατείας θα δικαιούνται αυτοκίνητα έως 1.400 κυβικά εκατοστά, ενώ βουλευτές της επαρχίας θα μπορούν να επιλέξουν Ι.Χ έως 1.800 κυβικά και αυτό γιατί αναγκάζονται να εκτελούν τακτικά δρομολόγια αρκετών χιλιομέτρων, ώστε να παραβρίσκονται τόσο στην Βουλή όσο και στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Περιορισμοί όμως μπαίνουν στο εξής και στο ύψος του μηνιαίου μισθώματος, δεδομένου ότι τα βουλευτικά ΙΧ είναι νοικιασμένα με τη διαδικασία του leasing.

Η τελευταία σύμβαση, η οποία υπογράφηκε επί θητείας Σιούφα στην προεδρεία της Βουλής, λήγει εντός του Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη σύμβαση προέβλεπε ότι κάθε βουλευτής δικαιούται αυτοκίνητο της αρεσκείας του, αρκεί το μηνιαίο μίσθωμα να μην υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ και τα κυβικά να μην ξεπερνούν τα 2.000 εκατοστά.

Στην πορεία και με το άλλοθι της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, η σύμβαση «άνοιξε», με αποτέλεσμα να επιτραπεί στους βουλευτές να προμηθεύονται υβριδικά Ι.Χ. αλλά χωρίς περιορισμό στα κυβικά.