ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντάρτικο» από την κυβέρνηση στους δανειστές και νέα μέτρα προ των πυλών

«Αντάρτικο» από την κυβέρνηση στους δανειστές και νέα μέτρα προ των πυλών

Από τη μια η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει άρον άρον την αξιολόγηση και ετομάζεται να συναινέσει σε μέτρα ύψους μέτρα 3,6 δισ. τα οποία μάλιστα θα απαιτηθεί να ψηφιστούν άμεσα και να εφαρμοστούν από το 2018 και από την άλλη πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε… αντάρτικο κατά των δανειστών.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, κομβική ημερομηνία είναι η Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, καθώς αν δεν κλείσουν ως τότε οι εκκρεμότητες και δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, τότε δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, και έτσι η αξιολόγηση, όπως και η οφειλόμενη στην Ελλάδα δόση από τον ESM, θα μείνουν στον αέρα.

Παρά δε τις αρχικές πληροφορίες για επιστροφή των θεσμών από σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, εντούτοις φαίνεται πως θα απαιτηθεί περισσότερη προσπάθεια για να έρθουν οι δανειστές στην Αθήνα.

Για να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει η κυβέρνηση να αποδεχθεί το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ.

Η κυβέρνηση κάνει... αντίσταση!

Σε δηλώσεις κατά των δανειστών προχώρησαν από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του (Σάββατο 11/2) στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με σκληρή επίθεση κατά του ΔΝΤ και του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας μάλιστα δημοσίως από την καγκελάριο Μέρκελ να «μαζέψει» τον υπουργό της.

«Έχουμε μπροστά μας μια αξιολόγηση που δεν είναι από μόνη της δύσκολη. Την κανει δύσκολη η διαρκής διαφωνία ανάμεσα στους πιστωτές μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει οτιδήποτε στο πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά «όχι πράγματα που είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας και από το πλαίσιο της λογικής»!

Στο ίδιο μήκος κύματος, την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστήριξε ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιεί λανθασμένες μελέτες για να επιβάλει περικοπές.

Σχετικές ειδήσεις