ΠΡΟΣΟΧΗ! Απεργία ΜΜΜ - Στάση εργασίας στο Μετρό: Πότε και ποιες ώρες

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Σε προειδοποιητική…

Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή και... χειμωνιάζει σύντομα (video)

Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου... 

Παυλόπουλος: Μόνο μέσα από συνύπαρξη και ευημερία των λαών μπορεί να υπάρξει κοινή δημιουργία

«Η συντήρηση της μνήμης μας, σε ό,τι…

Πάνε για διάλυση Τσίπρας και Καμμένος; Ψηφίστε τώρα

Διαδικτυακή δημοσκόπηση: Ας μιλήσουμε για το τι πιστεύετε…

Μετρητά... τέλος! Τι αλλάζει στις αγορές σας με κάρτα

Μηχανήματα POS θα υποχρεωθούν σύντομα να εγκαταστήσουν…

Στυγνός εκβιασμός: Συμφωνήστε τώρα, αλλιώς ο λογαριασμός θα ανέβει

Στυγνός εκβιασμός: Συμφωνήστε τώρα, αλλιώς ο λογαριασμός θα ανέβει

Δραματική προειδοποίηση κοινοτικού αξιωματούχου – Ελάχιστες οι πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup

Τα πράγματα γίνονται πλέον επικίνδυνα για την Ελλάδα. Οι δανειστές άρχισαν τους εκβιασμούς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν δεν βρεθεί λύση άμεσα.

Κοινοτικός αξιωματούχος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, απηύθυνε μήνυμα – τελεσίγραφο στην Αθήνα για επιτάχυνση της συμφωνίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απαίτηση για στόχο πρόσθετων μέτρων 2 μονάδων του ΑΕΠ.

Όπως μετέδωσε ο “Real”, ο αξιωματούχος προειδοποίησε ότι «σε αντίθεση με το κόκκινο κρασί δεν γίνεται καλύτερη η συμφωνία αλλά χειρότερη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Εurogroup θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Βρυξελλών και αναμένεται να είναι σύντομο. «Η ατζέντα είναι σύντομη και δεν θα ληφθούν μνημειώδεις αποφάσεις». Όπως ανακοίνωσε, η Ελλάδα είναι το τρίτο και τελευταίο θέμα στην ατζέντα.

Όσον αφορά στην κατάσταση των διαπραγματεύσεων,ο αξιωματούχος επεσήμανε πως οι υπουργοί θα καταγράψουν το που είμαστε. «Προς το παρόν υπάρχουν εντατικές εν εξελίξει διαπραγματεύσεις σε σχέση με τους όρους για την επιστροφή της τρόικας για την οριστικοποίηση μιας συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού. Στο καλύτερο δυνατό σενάριο και αν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, οι αρχές και η τρόικα μπορούν να αποφασίσουν τους όρους, και να έχουμε ανακοίνωση το πότε η τρόικα θα πάει στην Αθήνα για να συγγράψει το (SLA) - staff level agreement», σημείωσε.

«Αυτό που πρέπει να συμφωνηθεί είναι γενικά η δημοσιονομική τροχιά και η αγορά εργασίας», διευκρίνισε.

«Τι θα συμβεί αν η συμφωνία Ελλάδας - Τρόικας επιτευχθεί ανάμεσα στο σήμερα και τη Δευτέρα. Τότε το SLA θα ολοκληρωθεί πάρα πολύ γρήγορα. Χρειάζεται να γίνει βεβιασμένα; Με την παρούσα κατάσταση στον κόσμο καλύτερα ναι, καλύτερα να βιαστούμε, ακόμα και αν δεν υπάρχει ανάγκη αποπληρωμής χρεών τώρα», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Η ίδια πηγή διέψευσε ότι η θέση των ΗΠΑ στο ΔΝΤ είναι κενή. Διευκρινιστικά ανέφερε πως αυτό που περιέγραψε παραπάνω ως συμφωνία «είναι το μέγιστο που μπορούμε να περιμένουμε ως τη Δευτέρα, δεν ξέρω όμως αν αυτό θα έχουμε».

Απαντώντας στο υποθετικό ερώτημα για την περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία, ο αξιωματούχος είπε ότι «όταν θα υπάρχει SLA, εγώ και οι συνάδελφοί μου θα προετοιμάσουμε το Εurogroup για την πολιτική επικύρωση της συμφωνίας. Θα υπάρχει κομμάτι για το ποσό της επόμενης δόσης και την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά και ιδανικά η επιβεβαίωση ότι το ΔΝΤ θα πάει στο ΔΣ του με πρόταση για πρόγραμμα».

Σε σχέση με την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επαναφέρουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της συζήτησης των εργασιακών, η ίδια πηγή δήλωσε πως «η θέση των θεσμών και των Ευρωπαίων είναι πως δεν μπορεί να υπάρχει υπαναχώρηση σε προ-συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις».

Τέλος απέρριψε τα σενάρια για έκτακτες συνεδριάσεις του Εurogroup για την Ελλάδα σε άλλο χρονικό σημείο, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές τακτικές συνεδριάσεις ως το καλοκαίρι.