ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αιχμές Παπαμιμίκου για τη γενιά του Πολυτεχνείου

Νέες αιχμές Παπαμιμίκου για τη γενιά του Πολυτεχνείου
Επιχειρεί να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του...

Στο θέμα της γενιάς του Πολυτεχνείου, επανέρχεται σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, επιχειρώντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ότι το πρόσφατο ψήφισμα της νεολαίας που πρόσκειται στη ΝΔ, δεν αναφέρονταν στα «γαλάζια» στελέχη, αλλά σε πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ που «εξαργύρωσαν» εκείνη την εποχή, καταλαμβάνοντας θέσεις εξουσίας.

Με σημερινή του ανάρτηση στο facebook παραπέμπει μάλιστα σε ανάλογες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για τη γενιά του Πολυτεχνείου, προκειμένου να υπεραμυνθεί των θέσεών του αλλά και του δικαίου αυτών.

Συγκεκριμένα, το νεαρό στέλεχος, παραπέμπει σε δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με τις οποίες «με ευθύνη της γενιάς του Πολυτεχνείου -και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ πρωτεύουσα και τη δική μου ευθύνη- δημιουργήθηκαν οι όροι της κατάρρευσης κάθε έννοιας ιεραρχίας και αξιοκρατίας. Προκαλέσαμε τη συντριβή των ιδεολογιών, μέσα από την άρχουσα θεωρία της ελάσσονος προσπάθειας».

Επιπλέον, παραθέτει κείμενο που αναφέρεται σε δηλώσεις της επιτρόπου αλιείας της Κομισιόν, Μαρίας Δαμανάκη, στο «Βήμα της Κυριακής», όπου χαρακτηρίζει το Μνημόνιο “πιστοποιητικό ενοχής” της πολιτικής τάξης που διαχειρίστηκε την εξουσία τα τελευταία 35 χρόνια και όπου παραδέχεται πως “η απόδοση ευθυνών περιλαμβάνει και τη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου” και πως εκεί “ συμμετείχαν πολλοί λιγότεροι από όσους σήμερα το διακηρύττουν”.