ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις

Διαμαντοπούλου: Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις
Προειδοποίηση στους καταληψίες απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου...

Προειδοποίηση στους καταληψίες απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος του αγώνα τους και ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις.

Η υπουργός τόνισε ότι αν δεν γίνουν μαθήματα 13 εβδομάδων, τότε αυτά πρέπει να γίνουν σε άλλο χρόνο, διαφορετικά ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις σε μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί επί 13 εβδομάδες.

Ειδικότερα, η κ. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στον νόμο, είπε ότι είναι στη διάθεση κάθε συγκλήτου ή φοιτητικού συλλόγου που θα την προσκαλέσει για περαιτέρω διευκρινίσεις επί της εφαρμογής του. Τόνισε δε, ότι είναι αδιανόητο να ζητείται η αλλαγή ενός νόμου, ο οποίος μόλις ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία της Βουλής.

Η υπουργός έκανε λόγο για ψέματα και παρανοήσεις στον νόμο και γι' αυτό έδωσε στη δημοσιότητα 50 ερωτήσεις-απαντήσεις, που διευκρινίζουν πολλά ζητήματα, ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν επιβάλλονται δίδακτρα και δεν καταργούνται τα συγγράμματα.

Σχετικά με το ακαδημαϊκό άσυλο, τόνισε ότι είναι σαφές ότι ισχύει. Πρόσθεσε, όμως, ότι το πρόβλημα των πανεπιστημίων δεν είναι το άσυλο. Τα ίδια ιδρύματα καλούνται να αποδείξουν ότι δεν αποφασίζουν οι μειοψηφίες και αν οι αποφάσεις για καταλήψεις έχουν ληφθεί από μειοψηφίες, αυτές έχουν και κόστος και οφέλη, ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι για τις φωτοτυπίες δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι οικογένειες και ότι υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των σχολικών επιτροπών.