ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμηρή επιστολή Μπαλφούσια κατά Πετσάλνικου

Αιχμηρή επιστολή Μπαλφούσια κατά Πετσάλνικου
Αιχμές για τον πρόεδρο της Βουλής αφήνει η παραιτηθείσα επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής...

Αιχμές για τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο αφήνει με επιστολή της η παραιτηθείσα επικεφαλής του Γραφείου που παρακολουθεί την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού κυρία Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μπαλφούσια με επιστολή της προς την εφημερίδα «Καθημερινή» υπονοεί ότι ο κ. Πετσάλνικος δεν προστάτεψε την ανεξαρτησία του Γραφείου και συμπληρώνει ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να την ενημερώσει για το οργισμένο τηλεφώνημα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής αναφέρει: «Μετά την απόσυρση της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Βουλής προς το Γραφείο, όπως αυτή προκύπτει από την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της 1ης Σεπτεμβρίου, έκρινα ότι δεν ήταν πλέον εφικτό να συνεισφέρω στη λειτουργία του γραφείου από τη θέση της Συντονίστριας», ενώ εύχεται «το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους να καθιερωθεί ως έγκριτος και ανεξάρτητος θεσμός και να επιτελέσει το έργο του».

Να σημειωθεί ότι την παραίτησή τους υπέβαλαν και τα υπόλοιπα μέλη του Γραφείου κ. Βασίλης Μανεσσιώτης, σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Ηλίας Τζαβαλής και κ. Βασίλης Πατσουράτης, καθηγητές Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.