ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πλάτες» στον Γιωργάκη κάνει ο Κ. Μητσοτάκης

«Πλάτες» στον Γιωργάκη κάνει ο Κ. Μητσοτάκης
Για παράλυτη και αναξιόπιστη Κυβέρνηση, κάνει λόγο ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...

Για παράλυτη και αναξιόπιστη Κυβέρνηση, κάνει λόγο ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε σήμερα από τα Χανιά.

Δηλώνει ανήσυχος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αλλά και αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. «Είναι ανήσυχος, αυτή τη φορά ανησυχώ περισσότερο από πότε, αλλά δεν είμαι απελπισμένος», τόνισε και συνέχισε «Η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί το ρυθμό της, μπορεί πολύ γρήγορα να ανακάμψει, πολύ γρηγορότερα από ότι πολλοί πιστεύουν».

Όπως επεσήμανε «ο τόπος βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ δύσκολη καμπή. Διαγράφεται στον ορίζοντα η απειλή μιας κρίσης γενικότερη στην Ευρώπη και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Και αυτό συμπίπτει με την δυσκολότερη περίοδο που αντιμετωπίζει η χώρα εσωτερικά, στις σχέσεις της με την Ευρώπη και στην προσπάθεια που γίνεται από τη σημερινή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα οξύτητα προβλήματα της οικονομίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αναγκαιότητα να πάει η χώρα σε εκλογές, δήλωσε: «Οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν και δεν νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές».

Ο επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να έλθουν σε συνεννόηση σημειώνοντας πως «Η ευρεία συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και ιδιαίτερα των δυο μεγάλων κομμάτων αποτελεί προϋπόθεση για να βγει σήμερα η Ελλάδα από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται».

Υπογράμμισε πως η ευρεία εθνική συναίνεση είναι η μόνη λύση για τον τόπο. «Αυτή την ώρα δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια αντιπολίτευσης του τύπου που γνωρίζαμε στο παρελθόν. Πρέπει να αναζητηθεί η ευρεία εθνική συναίνεση, η οποία μπορεί να αποτελέσει λύση του ελληνικού προβλήματος», παρατήρησε.

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης, κάλεσε, όμως, την αντιπολίτευση να βοηθήσει στην πολιτική των αλλαγών, η οποία, όπως είπε, είναι μονόδρομος. «Άλλες λύσεις, μαγικές δεν υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.