ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ

Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ
Συνεχίζονται πυρετωδώς οι συσκέψεις στη ΝΔ εν όψει ΔΕΘ αλλά με έντονο πια το αίσθημα ότι οι εκλογές βρίσκονται κοντά...

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι συσκέψεις στη ΝΔ εν όψει ΔΕΘ αλλά με έντονο πια το αίσθημα ότι οι εκλογές βρίσκονται κοντά. Σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή Στρατηγικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού -σε ολομέλεια-, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διαπιστώνοντας πράγματι πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι ολοκληρωτική. Όλοι οι στόχοι της κατέρρευσαν. Η οικονομία αιωρείται στην άκρη του γκρεμού. Η κοινωνία είναι σε αναβρασμό και όλοι φοβόμαστε την έκρηξη. Ωστόσο, η κυβέρνηση βρίσκεται σε μακαριότητα. Το κυβερνητικό έργο δεν έχει κανέναν συντονισμό, ενώ οι υπουργοί “αλληλοτρώγονται” δημοσίως», παρατήρησε μάλιστα ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της παράταξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, διαπιστώνοντας ότι:

• η ηθική παρακμή είναι έκδηλη, με αφορμή το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ και τα «επικοινωνιακά κόλπα» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που «δήθεν αντιστέκεται στην τρόικα».

• η κοινωνία τώρα ξέρει και πως οι δημοσκοπήσεις το επιβεβαιώνουν πως ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι μια άλλη πολιτική, χωρίς καθυστέρηση που μπορεί να προκύψει μόνο από μια καθαρή εντολή.

Α. Ντινόπουλος: Το δημοσκοπικό προβάδισμα θα εξελιχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα

«Η συνεπής πολιτική στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο μνημόνιο και στο μεσοπρόθεσμο αναγνωρίζεται από τον κόσμο και καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες της δίνουν σταθερό προβάδισμα. Αυτό το δημοσκοπικό προβάδισμα θα εξελιχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα, καθώς το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση αποδεικνύεται καθημερινά ότι συνιστά αξιόπιστη εναλλακτική οικονομική και πολιτική πρόταση. Το κοστολογημένο και ρεαλιστικό μας πρόγραμμα βρίσκει απήχηση στην ελληνική κοινωνία», εκτίμησε από την πλευρά του ο αναπληρωτής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού, Αργύρης Ντινόπουλος.