ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Μητσοτάκης προς ΕΣΡ: Μην εφαρμόσετε το νόμο Παππά

Τηλεοπτικές άδειες - Μητσοτάκης προς ΕΣΡ: Μην εφαρμόσετε το νόμο Παππά

Ειδήσεις | Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε επιστολή που απεύθυνε την Τρίτη (21/02/2017) προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής να μη δώσουν άδειες σε τηλεοπτικούς σταθμούς, κάνοντας εφαρμογή του νόμου 4339/2015.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδόσεις αποφάσεων σε αιτήσεις ακυρώσεως, που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου».

Σημειώνει δε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Υπάρχει περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος της Αρχής».
Στην ίδια επιστολή προς το ΕΣΡ, η ΝΔ επισυνάπτει δική της πρόταση νόμου αναφορικά με την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το τελευταίο διάστημα η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει «παγώσει», καθώς τα μέλη του ΕΣΡ διαμαρτύρονται για μειώσεις που υπέστησαν ως προς τις απολαβές τους.

Ενδεικτική της κατάστασης ήταν η αναβολή της καθιερωμένης Διάσκεψης της Ολομέλειας του ΕΣΡ ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε περισσότερα για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχετικές ειδήσεις