ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Πάρτε πίσω τα… «κουρελόχαρτα» για τους δασικούς χάρτες

Νικολόπουλος: Πάρτε πίσω τα… «κουρελόχαρτα» για τους δασικούς χάρτες

«Η κυβέρνηση ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και το λιγότερο που έχει να κάνει, είναι να προχωρήσει σε αναθεώρηση του τρόπου χαρτογράφησης των δασών, για να πάψει να υφίσταται το αλαλούμ των τελευταίων μηνών». Αυτό αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή (24/02/2017) στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, διερμηνεύοντας την αγανάκτηση των ενδιαφερομένων, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και επισημαίνει τις κραυγαλέες αστοχίες, που βασίζονται σε στρεβλά και παρωχημένα δεδομένα.

Ειδικότερα, τονίζει ότι απώτερος στόχος της Κυβερνήσεως είναι η φοροεπιδρομή και καλεί τον Υπουργό να αναθεωρήσει την στάση του.

Τα ερωτήματα του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή προς τον Υπουργό είναι τα ακόλουθα:

«1ον Γιατί επιτέλους δεν αποσύρετε χάρτες και πίνακες, προκειμένου εντός εύλογου χρόνου να συνταχθούν καινούργιοι που να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα;

2ον Γιατί δεν δίνετε στους πολίτες επαρκή παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων;

3ον Θα περιλάβετε στις αναγκαίες «οίκοθεν διορθώσεις», τελεσίδικες πράξεις αποχαρακτηρισμού δασών, παραχωρητήρια του Δημοσίου, πράξεις αναδασμού, εποικισμού και διανομής γης;

4ον Θα αντιπαραβληθούν αναδασωτέες εκτάσεις, με αεροφωτογραφίες, ώστε να διαπιστωθεί η σημερινή μορφή τους;»