Τι ζήτησε η Τρόικα πριν το υπουργικό

«Οι αποφάσεις ελήφθησαν και ανακοινώθηκαν. Θα εφαρμοσθούν όμως;...
Τι ζήτησε η Τρόικα πριν το υπουργικό
1'

«Οι αποφάσεις ελήφθησαν και ανακοινώθηκαν. Θα εφαρμοσθούν όμως;». Αυτό το καθόλου ρητορικό ερώτημα υποβάλλουν σχεδόν όλοι οι ξένοι αναλυτές, με τους οποίους έρχονται σε επαφή αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου, αλλά και δημοσιογράφοι, τις τελευταίες ώρες.

Κι αυτό γιατί, από την προηγούμενη εμπειρία έχουν διδαχθεί ότι «στην Ελλάδα αρέσκονται σε …δραματικές κινήσεις, τις οποίες, ωστόσο, δεν εννοούν».

Σημειώνεται μάλιστα με νόημα το τάιμινγκ της κίνησης. Την ώρα, δηλαδή, που τα λεφτά στο κρατικό ταμείο τελειώνουν και η ανάγκη για να ξεμπλοκάρει η 6η δόση από το δάνειο των 110 δις ευρώ είναι κάτι παραπάνω από αδήριτη.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό τους κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικούς. Γι αυτό κι από το Βερολίνο, αυτό το οποίο διαμηνύεται, μέσα από τα σωστά «κανάλια επικοινωνίας» με την Αθήνα είναι πως οι πιστωτές μας θα κάνουν ότι τους πει η τρόικα.

Ως γνωστόν, οι επικεφαλής της φτάνουν στην χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα. Είχαν φύγει μάλλον άρον – άρον, γεγονός το οποίο, τελικώς, φαίνεται ότι το «πλήρωσε» η Αθήνα.

Γιατί στο άτυπο μπρα ντε φερ που παίχτηκε έκτοτε ανάμεσα στους κ. Τόουμσεν και Βενιζέλο, ο πρώτος επικράτησε κατά κράτος.
Από τη στιγμή που η Γερμανία δήλωσε ότι θα κάνει ότι της πει αυτός, το παιχνίδι για την ελληνική κυβέρνηση ήταν χαμένο.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή