ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Τα Δωδεκάνησα είναι Ελληνικά – Είμαστε έτοιμοι να πράξουμε το αυτονόητο

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Τα Δωδεκάνησα είναι Ελληνικά – Είμαστε έτοιμοι να πράξουμε το αυτονόητο

Ειδήσεις | Κυριάκος Μητσοτάκης: Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε την Τετάρτη (01/03/2017) από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να πράξει τα αυτονόητα σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση της ελληνικότητας των νησιών.

«Τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού χώρου. Κανείς δεν μπορεί να τα επιβουλευθεί, κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πράξει τα αυτονόητα σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά διεκδικεί την στήριξη της διεθνούς κοινότητας στην υπεράσπιση όσων προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο.

Τέλος, εξήρε τον ρόλο της Δωδεκανήσου στην ακμή του Ελληνισμού και σε σημαντικές ιστορικές στιγμές της Πατρίδας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σχετικές ειδήσεις