ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Εσκεμμένη παραποίηση της πρότασης μας για την εφεδρεία!

ΝΔ: Εσκεμμένη παραποίηση της πρότασης μας για την εφεδρεία!
«Απέναντι σε μια ''ακέφαλη'' και ανυπόληπτη κυβέρνηση, η ΝΔ θα συνεχίζει να αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική, που η έγκρισή της θα έλθει μετά από τη προσφυγή..

«Απέναντι σε μια ''ακέφαλη'' και ανυπόληπτη κυβέρνηση, η ΝΔ θα συνεχίζει να αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική, που η έγκρισή της θα έλθει μετά από την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία», σημειώνει ο Πολιτικός Σχεδιασμός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως βλέποντας εκλογές και καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας.

Η ΝΔ μιλά μάλιστα για απόλυτη σύγχυση και πανικό, που διαφάνηκε από τις δηλώσεις του «πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου της κυβέρνησης», και χρεώνει στο ΠΑΣΟΚ ότι έχει μετατρέψει την κοινωνία σε θεατή ενός παρατεταμένου θεάτρου του παραλόγου που περιλαμβάνει την άσκηση της «μη πολιτικής», τη ρητορική αμετροέπεια και τις μόνιμες παλινωδίες.

Ο πολιτικός σχεδιασμός της ΝΔ, κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση πως μετά από την τακτική της επικοινωνιακής παραπλάνησης που προηγήθηκε με την ψήφιση επώδυνων και καταστροφικών μέτρων αλλά και τις παράλληλες διαρροές περί αντίστασης στην τρόικα, επιχειρεί τώρα να «θολώσει τα νερά», καθιστώντας τη ΝΔ «συνένοχο του εγκλήματος» στο φλέγον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας.

«Με προσποιητή αφέλεια, διαστρεβλώνοντας απόλυτα την πραγματικότητα, δηλώνει ότι, η πρόταση της εργασιακής εφεδρείας προήλθε από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας, καθώς η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είχε εντελώς διαφορετικούς όρους και στόχευση», σημειώνουν τα αρμόδια στελέχη..

Η θέση της ΝΔ για την εφεδρεία

Η ΝΔ υπενθυμίζει μάλιστα στους «έχοντες αδύνατη μνήμη υπουργούς του ΠΑΣΟΚ», ότι η πρότασή της για εργασιακή εφεδρεία, προβλέπει:

• Για όσους είναι πάνω από τα 50 εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού.

• Για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και

• Για όσους είναι από τα 30-40 μια τριετία.

Στις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας θα ισχύουν μάλιστα εφόσον υπάρχει ανάκαμψη και δημιουργούνται θέσεις εργασίας ώστε να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι.

Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας, σύμφωνα με τη γαλάζια πρόταση, θα παρατείνονται.

«Εάν ο θεσμός περιοριστεί στον ένα χρόνο, ουσιαστικά στέλνουμε τον εργαζόμενο σε ανεργία από τώρα», διευκρινίζουν στη Συγγρού, ρωτώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: τι κοινό, επομένως, υπάρχει στη δική τους «ξεκάθαρη και κοινωνικά ευαίσθητη πρόταση», με τη δική του, της εργασιακής εφεδρείας για ένα έτος με το 60% του μισθού;

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, επαναλαμβάνουν δε την αντίθεσή τους στις απολύσεις ενώ χαρακτηρίζουν το θεσμό, με τον τρόπο που θα εφαρμοστεί, «προθάλαμο της απόλυσης» και «θανατική καταδίκη», σε καιρούς ύφεσης και λουκέτων.