ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Για Βορίδη και όχι για Μητσοτάκη τα «καρφιά» του Μεϊμαράκη

ΝΔ: Για Βορίδη και όχι για Μητσοτάκη τα «καρφιά» του Μεϊμαράκη

Κατηγορηματικά διέψευσαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας πως το «τζάμπα μαγκιές το όχι στα νέα μέτρα» του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ήταν «καρφί» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μας ενημέρωσε, πως τα όσα είπε αναφέρονταν σε δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και αφορούσαν το 2015 και την τότε στάση της ΝΔ στη Βουλή, ενώ δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του»…

Βορίδης: Τώρα θα ρίχναμε την κυβέρνηση και δεν θα υπερψηφίζαμε τα μέτρα. Και σε αυτό συμφωνεί ο κ. Μεϊμαράκης

Tην άποψη ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν αμφισβήτησε κεντρικές επιλογές και την στρατηγική της ΝΔ, εξέφρασε ωστόσο ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Το μείζον είναι το 2017 και όχι το 2015 - που μπορούμε να κάνουμε συζήτηση για την ιστορία - όπου η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, ακόμα και αν η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ανέφερε ο κ. Βορίδης, απαντώντας εμμέσως και στις διαρροές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόταν στη δική του διαφωνία με την υπερψήφιση των μέτρων το 2015.

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως οι σημερινές πολιτικές συνθήκες διαφέρουν σε σχέση με εκείνες του 2015, σημειώνοντας πως «τώρα θα ρίχναμε την κυβέρνηση, καθώς θα οδηγούσε σε αυτό που ζητάμε εδώ και καιρό, τις εκλογές. Και σε αυτό συμφωνεί ο κ. Μεϊμαράκης».

Ανέφερε τέλος, πως ο ίδιος είχε διαφωνήσει για την υπερψήφιση των μέτρων το 2015 και υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να εμφανίσει την ΝΔ ότι βρίσκεται σε εσωκομματική σύγκρουση.

Σχετικές ειδήσεις