ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Κατερίνα Παπακώστα – Προστασία της μητρότητας στην εργασία

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Κατερίνα Παπακώστα – Προστασία της μητρότητας στην εργασία

«Σήμερα σκέφτομαι έντονα τις μητέρες, είτε έχουν εργασία είτε όχι, και τις μητέρες των παιδιών με αναπηρία, οι οποίες σηκώνουν ένα υπέρμετρο φορτίο για να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις τους και να είναι δίπλα στα παιδιά τους» δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή την 8η Μαρτίου,Ημέρα της Γυναίκας.

Η κ. Παπακώστα κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη (08/03/2017) ερώτηση προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την προστασία της μητρότητας στην εργασία.

«Δυστυχώς, παρά τη συνταγματική επιταγή και την αυστηρή νομοθεσία, ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να καταγράφει πολλές περιπτώσεις, όπου ο εργοδότης, μην μπορώντας να απολύσει μία έγκυο εργαζόμενη, την εξωθεί σε "οικειοθελή αποχώρηση". Ζητώ ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τα μέτρα που έχει πάρει έως σήμερα, για την προστασία της μητρότητας στους χώρους εργασίας» δήλωσε η βουλευτής.

Επίσης, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να προστατέψει στο ακέραιο την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, να δημιουργήσει ένα ασφαλές -εργασιακά και οικονομικά- περιβάλλον για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν οικογένεια και να δοθούν κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να προστατεύσει τη μητρότητα.

«Η πολύχρονη κρίση έχει δυσχεράνει την θέση της γυναίκας, της οποίας ο ρόλος εντός της κοινωνίας δεν είναι επίζηλος, αντιθέτως είναι ένας αγώνας επιβίωσης, με όρους άγριους και δεν μοιάζει καθόλου με παιχνίδι. Σήμερα σκέφτομαι έντονα τις μητέρες, είτε έχουν εργασία είτε όχι, και τις μητέρες των παιδιών με αναπηρία, οι οποίες σηκώνουν ένα υπέρμετρο φορτίο για να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις τους και να είναι δίπλα στα παιδιά τους. Σέβομαι απόλυτα αυτές τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά, καθώς πιστεύω πως διαθέτουμε "γερή σπονδυλική στήλη"» κατέληξε η κ. Παπακώστα.