ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Μένει μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση ο Τσακαλωτος

Αποκλειστικό: Μένει μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση ο Τσακαλωτος

Συμφωνία «κυρίων» μεταξύ Τσίπρα και Τσακαλώτου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση - Όλη η αλήθεια για τη σχέση και τη συνεργασία τους

Ουσιαστικά η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μετά το τέλμα που είχε προηγηθεί έγινε την περασμένη Δευτέρα, ύστερα από μια σειρά πρωτοβουλιών του Αλέξη Τσίπρα και συζητήσεών του και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι εκείνη την ημέρα ο πρωθυπουργός, έχοντας λάβει μηνύματα απ’ την Ευρώπη ότι η περαιτέρω καθυστέρηση θα σήμαινε ίσως και ναυάγιο, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται, επικοινώνησε με Ολάντ, Γιούνκερ, Μοσκοβισί.

Συζήτησε μαζί τους, τους εξήγησε τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και ζήτησε να δείξουν οι εκπρόσωποι των δανειστών ευελιξία και να μην επιμείνουν σε παράλογες απαιτήσεις, όπως την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

Υπενθύμισε και την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και –όπως μας είπαν συνεργάτες του- συνάντησε θετική ανταπόκριση.

Παράλληλα εκείνη τη μέρα κρίσιμες επαφές είχε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ίδια κατεύθυνση, να «ξεκολλήσει» δηλαδή η διαπραγμάτευση.

Ακολούθησε επικοινωνία Τσίπρα-Τσακαλώτου –Χουλιαράκη και αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με σαφή θέση του Αλ. Τσίπρα, «να ολοκληρωθεί έγκαιρα».

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης, έχει κρίσιμη σημασία το επίπεδο των σχέσεων του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό.

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε, ότι οι σχέσεις τους δεν είναι μεν οι άριστές, ωστόσο έχουν βρει ένα modus vivendi.

Η καχυποψία που είχε κάποια στιγμή κυριαρχήσει έχει - προς το παρόν τουλάχιστον - υποχωρήσει.

Μάλιστα πληροφορηθήκαμε εγκύρως, ότι μετά την τριβή που δημιουργήθηκε μεταξύ Τζανακόπουλου-Τσακαλώτου, όταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε το αμφίσημο «ρωτήστε τον υπουργό Οικονομικών», όταν ρωτήθηκε για το αν υπήρχε ενημέρωση απ’ την ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία που αφορούσαν στην ανάπτυξη.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών, ύστερα από παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα, όπου και λύθηκαν οι παρεξηγήσεις.

Άλλωστε το Newsbomb.gr πρώτο σας είχε αποκαλύψει οτι ο κ. Τσακαλωτος στην Κ.Ε. του κόμματος και υπό το βάρος της κριτικής των στελεχών του κόμματος είχε θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του Τσιπρα, ο οποίος τελικά δεν την έκανε δεκτή.

Ωστόσο ισχύει πάντα αυτό που είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr, ότι δηλαδή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλει να αποχωρήσει απ’ το υπουργείο Οικονομικών μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση...

Σχετικές ειδήσεις