Αντίθετος ο Τσίπρας σε μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων

Newsbomb

Αντίθετος ο Τσίπρας σε μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων

Ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται κατά της Ευρώπης των διαφορετικών ταχυτήτων και ζητά μία ανοικτή και έντιμη συζήτηση για το μέλλον της, τονίζει σε σημερινό τηλεγράφημά του το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το εγχείρημα για ολοένα και πιο στενή Ένωση έχει χάσει το δυναμισμό του και η κυρίαρχη τάση είναι στην κατεύθυνση μίας «Ευρώπης a la carte», όπου κάθε χώρα-μέλος προσπαθεί να επωφεληθεί, το μέγιστο δυνατόν, από την Εσωτερική Αγορά και τις διαρθρωτικές επιχορηγήσεις, συνεισφέροντας όσο το δυνατόν λιγότερο.

Όπως παρατηρεί το ΑΡΑ, κατά την άποψή του πρωθυπουργού, εάν οι Ευρωπαίοι αποφάσιζαν να κινηθούν στην κατεύθυνση διαφόρων επιπέδων εμβάθυνσης, αυτό θα έπρεπε να συμβεί κάτω από τον όρο, πως η ΕΕ θα παρέμενε ανοικτή, δημοκρατική και ενωμένη, και πως μόνον η ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής και των συγκλίσεων μπορεί να εγγυηθεί ότι μία Ευρώπη των πολλαπλών επιλογών δεν θα σημάνει την αποσύνθεση της ΕΕ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θεωρεί πως από τη μία πλευρά δεν επιτρέπεται να διασπαστούν η Ευρωζώνη και η Ζώνη Σένγκεν και από την άλλη δεν επιτρέπεται να δημιουργηθούν κλειστές λέσχες των «ισχυρών» ή των χωρών του ευρώ, ενώ θα πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμοι σε όλα τα κράτη-μέλη όλοι οι τομείς στενότερης συνεργασίας.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης, πως ο Αλέξης Τσίπρας ζητά μία ανοικτή και έντιμη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, κατά την οποία κάθε μέλος θα καταθέσει στο τραπέζι την άποψή του, όμως η συζήτηση αυτή θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των ισχυουσών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved