ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπανδρέου-Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση Παπανδρέου-Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον
Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον την προσεχή Τετάρτη με θέμα την Ελλάδα...

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον την προσεχή Τετάρτη με θέμα την Ελλάδα, την πρόσφατη διακοπή των διαπραγματεύσεων και την πορεία της εφαρμογής του σταθεροποιητικού προγράμματος.

Το διοικητικό συμβούλιο θα ενημερώσει ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος θα εστιάσει στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», το ΔΝΤ, μέσω του εκπροσώπου του χθες, είχε αρχικά αποφύγει να προσδιορίσει την ακριβή ημέρα επιστροφής για τους επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, αλλά αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι το Δ.Σ. θα συνεδριάσει στις 14 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που η κυβέρνηση ανέμενε την τρόικα στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστούν, και σε υψηλό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με το Ελληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στις 20 Σεπτεμβρίου, στην αμερικανική πρωτεύουσα, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος θα συμμετάσχει στη φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ από τις 23-25 Σεπτεμβρίου.

Αμφίβολο παραμένει αν και πότε θα επιστρέψει τελικά στην Αθήνα και ο διαπραγματευτής του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, μετά την δραματική τροπή που πήραν οι διαβουλεύσεις πριν μια ακριβώς εβδομάδα.